Mark

CENTRUL DE INDUSTRIE ELECTRONICĂ ︎ ELECTRA



PROGRAM ︎ Ansamblu industrial. Fabrică de echipamente și asamblări electronice

CLIENT ︎  Grupul de firme ELECTRA

LOCALIZARE ︎  com. Miroslava, jud. Iași, România

SUPRAFAȚA ︎  10 609 mp

STATUS ︎  În execuție |  2019

ECHIPA ︎

︎ PROIECTARE : 
︎ Arhitectură  ︎  APLUSNOIMA  Alexandra Berdan, Ancuța Costandache, Ștefania Borș, Daniel Poleac, Daniel Miroțoi, Alecsandra Micu, Tiberiu Teodor-Stanciu
︎ Structură ︎ PLAN 31    
︎ Instalații termice și HVAC ︎ CLIMATHERM . ing. Constantin Iacomi
︎ Instalații sanitare și electrice, scenariu la foc și IDSAI ︎ BETA PROIECT
︎ Sistematizare verticală ︎ ing. Adina Ungureanu
︎ Management de proiect, Dirigenție de șantier, Consultanță tehnică, Site management ︎  QUALITRIX. ing. Mihai Ungureanu, ing. Paul Sima
︎ Consultanță iluminat ︎  SMART Lighting Engineering . Nicu Harpa

︎ EXECUȚIE :

︎ Antreprenor general ︎ STEF INVEST
︎ Structură beton prefabricat  ︎  BUILDCORP Prefabricate
︎ Structură metalică  ︎ PRIMA CONSTRUCT
︎ Terasamente ︎ MITHRAS
︎ Instalații electrice ︎  GENERAL TEHNIC IAȘI
︎ Instalații sanitare ︎  CASA DESIGN IAȘI
︎ Instalații termice și HVAC ︎ CLIMATHERM
︎ Finisaje și compartimentări ︎ ARMUR DESIGN

︎ FURNIZORI
:
︎ Anvelopantă - panouri termoizolante ︎ KINGSPAN
︎ Structură beton prefabricat  ︎  BUILDCORP Prefabricate
︎ Pardoseli  ︎  SIKA
︎ Uși industriale   ︎ HISTRIA
︎ Tâmplărie PVC ︎ ALCON PLUS
︎ Corpuri iluminat  ︎ SMART Lighting Engineering

FOTOGRAFII IMPLEMENTARE ︎Daniel Miroțoi, Ștefania Borș, Ancuța Costandache, Daniel Poleac, Alexandra Berdan, Alecsandra Micu, Tiberiu Teodor-Stanciu

DISTINCȚII  : 

︎ WINNER ROMANIAN BUILDING AWARDS  2019  







Centrul de industrie electronică este, în primul rând, o fabrică.


Incluzând spații de producție, birouri, reprezentare și sociale, ansamblul de trei hale industriale se desfășoară pe o suprafață totală de aproximativ 11.000 de mp,  în cadrul Parcului Industrial Miroslava, jud. Iași. 
Ansamblul se înscrie într-un pătrat de 100/100m, atingând pe o direcție limitele edificabilului, și eliberând terenul, pe cealaltă direcție, pentru extinderi ulterioare.

Arhitectura Centrului comunică valorile beneficiarilor:
  • performanță
  • eficiență 
  • integrare 
  • adaptabilitate 
  • grijă pentru oameni și mediu 
  • flexibilitate
 

concept > 



studiu de soluție >



vedere axonometrică >




structură >


Fiecare hală este compusă din două secțiuni.


O deschidere de 10 m, supraetajată, adăpostește spațiile tehnice și sociale la parter și pe cele administrative, la etaj.
Spațiile de producție sunt organizate pe orizontală, pe secțiunile de 20 și respectiv 40m deschidere.
Structura principală este din beton armat prefabricat.

secțiuni >





Volumetria este adaptată la context.

Acoperișurile înclinate se adresează atât cerințelor funcționale ale clădirilor, cât și condițiilor de mediu.

planuri > 



Miezul asigură coeziunea ansamblului.


Corpul central adăpostește funcțiunile comune (sala de mese, auditorium, recepție, săli de protocol și training, spații expoziționale) și unește funcțional cele trei corpuri.





Administrația, proiectarea, producția și livrarea, sunt experimentate ca un proces integrat. 


Spațiile administrative comunică vizual cu spațiile de producție.Fiecare hală este compusă din două secțiuni. O deschidere de 10m, supraetajată, adăpostește spațiile tehnice, sociale la parter și administrative, la etaj.
Spațiile de producție sunt organizate pe orizontală, pe secțiunile de 20 și respectiv 40m deschidere.



Curțile interioare îmbunătățesc fundamental calitatea mediului de lucru.


Trei curți, cu rol de reprezentare, tehnic sau de recreere, decupează volumul, individualizând cele trei hale pentru firmele distincte ale grupului.





Rigiditatea formei oferă flexibilitate în utilizare. 


Pentru a crește viteza de construcție și a reduce costurile, modularitatea și prefabricarea au fost folosite intensiv în gândirea și executarea tuturor detaliilor. 


Gândirea în profunzime fluxurilor, instalațiilor, a proporțiilor și legăturilor dintre spații, adaptate atent la specificul fiecărei firme din grup, a produs, în final, un ansamblu flexibil, adaptabil și cumva generic.





Proiectul include principii de sustenabilitate care îmbunătățesc calitatea mediul interior, cresc confortul utilizatorilor spațiilor, și reduc costurile de exploatare:

︎ ventilație naturală controlată; 
︎ lumină naturală în toate spațiile de lucru;

︎ optimizare volumetrică pentru eficientizarea costurilor în exploatare;
︎ termoizolare eficientă;
︎ gestiunea integrată a apelor pluviale. 


„vreau să construiesc cu castel ... ”



studiu >



în construcție >




































Mark