Atelier de arhitectură cu noimă

despre noi   •   proiecte   •   jurnal   •   contact  

Împreună în pauzăPROGRAM  ︎  Amenajare interioară - chicinetă și loc de luat masa pentru birouri

CLIENT  ︎ Cegeka

LOCALIZARE ︎  Iași, jud. Iași, România

SUPRAFAȚA  ︎  26 mp

STATUS ︎ Concept | 2019

CONCEPT AMENAJARE ︎ APLUSNOIMA ︎ Ștefania Borș, Alexandra Berdan
Pauza de prânz este mai mult decât o întrerupere funcțională în timpul unei zile de lucru obișnuite. Este, înainte de orice, o ocazie de relaxare și deconectare cu sens, un pretext de a recupera povești și de a face schimb de idei.

Spațiul de 26 de metri pătrați dedicat viitoarei chicinete pentru Cegeka este poziționat în miezul unui etaj dintr-un turn de birouri din Iași.

Provocările spațiului sunt date de lipsa de lumină naturală directă și nevoia de a încorpora o zonă generoasă de depozitare și preparare și cel puțin 12 locuri de stat la masă.

plan mobilare  ︎

Propunerea de mobilare eficientizează spațiul pus la dispoziție cu gesturi simple: 


  • O fereastră verticală aduce lumina naturală în spațiu dinspre zona de lucru.
  • Peretele din dreapta intrării primește locuri fixe de stat, tip banchetă; oferă un număr mare de locuri disponibile (între 8 și 14) și permite scenarii variate de utilizare împreună cu mesele rotunde și cele 5-6 scaune mobile.
  • O insulă tip bar separă cele două zone funcționale ale chicinetei (zona de preparare de zona de servire) și oferă până la 10 locuri suplimentare.

vederi axonometrice  ︎Din punct de vedere cromatic, spațiul încorporează subtil culorile brandului Cegeka combinate cu texturi naturale și țesături pentru a obține în final o atmosferă caldă, de cafenea, unde conversații cu însemnătate sunt naturale și binevenite.

Pereții nemobilați sunt protejați de uzură cu panouri și baghete de lemn vopsite albastru. Astfel, un brâu perimetral leagă vizual diferitele elemente funcționale și dă coerență spațiului.

Tablourile cu referințe vegetale aduc elemente naturale în prim plan și fac ca întreg peisajul să încurajeze la destindere.


paleta cromatică  ︎elevații interioare  ︎

Instagram ︎ Facebook ︎ LinkedIN ︎ Pinterest
ⓒ 2019-2020 A+noima® | ANPC

contact