Atelier de arhitectură cu noimăMark NEWS

︎︎In JURIU la CASA 

22/02/2020

Credem mult în experiența și valoarea pe care o aduc concursurile de arhitectură atât pentru studenți cât și pentru arhitecți, în practică.
În 2009, un grup mic de studenți din România a avut inițiativa de a contopi atelierul de scoală și competiția.
Inițiativa a fost întâmpinată cu mâinile deschise de profesorii atelierulor de anul II, datorită faptului că tema comună a acestor studiouri a fost mereu aceeași - locuința.
Din 2010 competiția, cunoscută mai des ca CASA este organizată anual în toate școlile de arhitectură din România, participarea la aceasta fiind principalul obiectiv al studenților de anul II. 

Ne bucurăm de oportunitatea de a fi în juriul concursului din acest an.
Ne vedem la Constanța! 


Mai multe detalii despre concurs aici.A+noima @
Creativ înainte de cafea #6

03/02/2020

Ca oameni care construiesc experiențe, știm ce înseamnă să vezi rezultatele în timp. Uneori, în ani. De fiecare dată când apare o altfel de provocare, cum a fost și Creativ înainte de cafea #6, știm că avem oportunitatea să ne bucurăm de un proiect cap-coadă și chiar să îl celebrăm pe măsură. Colaborarea creativă cu Ilinca Roman în pregătirea spațiului din Fab Lab Iasi pentru această experiență ne-a dat un teren de joacă generos: de la ideație la implementare, și o ocazie să facem, încă o dată, lucrurile cu noimă.


Mai multe detalii  aici.
Ilustrație de  Ilinca Roman.

Crăciun 2019 

20/12/2019

2019 a fost un an intens, dar suntem recunoscători pentru ce am învățat și realizat pe tot parcursul lui.
2020 va fi unul în care vom continua să construim experiențe de poveste. ✨ Ceea ce vă dorim și vouă! 😉

Sărbători fericite tuturor!


︎
Mențiune la Regionala de arhitectură Moldova  pentru fabrica Electra


28/10/2019

︎︎

Centrul de industrie electronicăAlexandra @ Creativ înainte de cafea


20/09/2019

Duminica trecută, pe 13 octombrie, am scos căsuțele noastre în soare, în grădina pixelgrade, la a 5-a editie a Creativ înainte de cafea, unde Alexandra a stat cu Oana la povești.

Mai multe detalii  aici.
Ilustrație de  Ilinca Roman.


Premiul 2 @ ETAJUL 3


04/09/2019

Le felicităm din toată inima pe colegele noastre Stefania și Livia, partea cea mai tânără din A+noima, pentru rezultatul obținut la concursul pentru amenajarea interioară a birourilor Brandweb - „La etajul 3” .

Mai multe detalii  aici.


Practica pe șantier la
Fabrica Electra


04/07/2019

Pe 4 iulie, studenții de anul I de la Facultatea de Arhitectură din Iași, au fost în practică pe șantierul Fabricii ELECTRA. Am povestit despre arhitectură, structură și multă muncă, tot ce a însemnat, pe scurt, pentru noi proiectarea și urmărirea execuției proiectului.

Mai multe detalii  aici.


Interviu @ VocileIașului2.0 

03/05/2019


Alexandra a vorbit la Vocile Iaşului 2.0, despre bucuria de a face arhitectură #cunoimă
Interviul complet poate fi urmărit ︎ aici.
 
WINNER RBA2019

15/06/2019

Proiectul Centrului  de industrie electronică a fost declarat câștigător al ︎ Premiilor naționale pentru Spațiul construit - Romanian Building AWARDS 2019.

„Juriul a apreciat conceptul simplu și clar orientat spre a pune oamenii împreună. Un plan flexibil, care indică posibilități de creștere organică, este dezvoltat în jurul unui nucleu fix; designul urmează un fel de filosofie de team building. Rezultatul este arhitectura bazată pe bun simț.”


FINALIST  Romanian Bulding Awards 2019

15/04/2019

Ne bucurăm și suntem onorați să ne aflăm pe lista finaliștilor la ✨ Premiile naționale pentru Spațiul construit - Romanian Building AWARDS 2019 ✨cu proiectul Centrului de Industrie Electronică al grupului de firme ELECTRA. Proiectul va fi prezentat public, în fața unui juriu internațional la București în cadrul Forumului Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE București, organizat pe data de 18 aprilie 2019, la Radisson Blu Hotel.


︎︎

Centrul de industrie electronică

Interviu @ BeeBREEDERS 

08/03/2019 


Am avut plăcerea să acordăm un scurt interviu pentru ︎ Bee Breeders Architecture Competitions and Awards despre noi, concursuri și arhitectură.  Mențiune onorabilă  @ Urban ZOO Coworking Challenge

01/03/2019


Suntem bucuroși să ne numărăm printre câstigătorii menționați onorabil ai concursului de idei Urban Zoo Coworking Challenge, pentru amenajarea unui spațiu de coworking din Riga, Letonia. 

Despre concurs și premii, mai multe informații aici ︎ Urban Zoo Coworking Challenge, . ︎︎ 

Oaza

Expoziție în Skagen, Danemarca

01/02/2019


Macheta proiectului - Grădina cu priveliști - a ajuns în Danemarca.
Machetele proiectelor finaliste, dar și toate cele 80 de propuneri pentru concursul de idei Adaptive reuse of a tourist office ︎ vor fi expuse în interiorul micului pavilion din Skagen, în perioada 10 februarie - 9 martie.


︎︎  
Grădina cu priveliștiProiect finalist la concursul - Adaptive reuse of a Tourist Office -

29/01/2019


Ne bucurăm să anunțăm că proiectul nostru a fost selectat, dintre 80 de participanți, ca unul dintre cele 3 proiecte finaliste, în cadrul concursului de idei Adaptive reuse of a tourist office.
Concursul de idei a avut ca temă reabilitarea și refuncționalizarea creativă a vechiului centru de informare turistică din Skagen, Danemarca. 


︎︎  
Grădina cu priveliști

Crăciun 2018 

21/12/2018

Am muncit mult în 2018 să construim împreună spații și clădiri cu noimă 😁
Să fie și 2019 un an plin de conținut cu sens! Crăciun fericit!


︎

Șantier @ Centrul de industrie electronică

20/12/2018

După ultima vizită pe șantier din 2018, facem o recapitulare a evoluției Centrului de industrie electronică. Ne pregătim pentru anul nou și noi provocări.  


︎︎

Centrul de industrie electronică


Primul an #cunoimă ︎

10/10/2018


Astăzi, pe 10.10 😁, A+noima împlinește un an.
Mulțumim din suflet tuturor colaboratorilor, colegilor, prietenilor, și beneficiarilor noștri, pentru susținerea și încrederea acordată. Și mai ales, pentru energia investită în a crea împreună arhitecturi #cunoimă, pentru un mediu construit mai
bun, mai frumos, mai cu sens 🙌.


Începe construcția   Centrului de industrie electronică

10/08/2018


După mai bine de un an de muncă, la un proiect frumos, dar provocator, anunțăm cu bucurie începerea lucrărilor de șantier pentru noua fabrică a grupului de firme de electronică - Electra. 


︎︎

Centrul de industrie electronică


Echipa @ FabLab Outdoor

03/08/2018


Pe 3 august, lucrăm în deplasare - la FabLab Outdoor .
Mulțumim  MufPuf și Cavaleria pentru găzduire. Șantier @ Fete și Băieți

05/07/2018

Demarăm lucrările la primul nostru șantier. Un proiect mic, dar simpatic, care își trage sensibil inspirația din istoria locului în care se înfăptuiește. 


︎︎

Fete și băieți 


Camera de croit a ajuns la Stuttgart

21/06/2018


Ne bucurăm alături de Gemini CAD Systems Development Center Iasi de participarea acestora la Automotive Interiors Expo 2018 din Stuttgart, cu un stand conceput de noi. Un stand cu o idee simplă și clară ce a dat rezultate peste așteptări.


︎︎

Camera de croit 

Atelier de grafică de arhitectură @ Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași

09/05/2018


Pe 17 mai, la ora 14:00, Atelier Spre ne invită la al cincileaWORKSHOP DE CARTOGRAFIERE URBANĂ,
pentru a povesti despre cum traducem grafic un concept de arhitectură, cum găsim expresia ideală a unui proiect și cum reușim să comunicăm vizual #cunoimă. 

Cadrele au ajuns la  Frankfurt

17/03/2018
16 martie 2018  

În perioada 18 – 23 martie, A+noima vă invită la Light+Building 2018 Frankfurt pentru a vizita standul ELECTRA și, bineînteles, cel mai mare târg internațional de iluminat și home-automation.  Cele mai noi produse de interfonie și control acces făcute cu iscusință în Iași, vor fi expuse într-un cadru gândit și proiectat cu drag de noi.


︎︎

Cadre

Crăciun 2017

09/05/2018

Câteodată, sensul, este cel mai frumos cadou .
Crăciun fericit și un 2018 #cunoimă!


Mark