Atelier de arhitectură cu noimă
Interior ● Educațional ● Finalizat

Clubul din internat

Alături de Asociațiile Zi de Bine Moldova și Romanian Youth Movement for Democracy am transformat două săli de clasă dintr-un internat în spații adecvate consilierii psihologice, dar și desfășurării de traininguri.TIP
Interior Educațional
PROGRAM
Amenajare interioară săli de activități
CLIENT
Asociația Romanian Youth Movement for Democracy
LOCALIZARE
Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Bacău, România

SUPRAFAȚĂ
64 mp

BUGET
privat
DATA
octombrie 2022
STATUS
Finalizat


Pentru Clubul din internat, cerințele au fost puține, dar clare: să conturăm - într-un timp scurt - un proiect pe placul elevilor, care să poată fi implementat ușor, cu un minimum de resurse.

situația inițială︎Dualitatea și diversitatea nevoilor tinerilor adulți au fost cele care au trasat tema proiectului din Bacău. Pe de o parte, nevoia de a asculta, de a fi ascultați, înțeleși.
Pe de alta, nevoia de exprimare și de socializare. Astfel, cele două spații alocate intervenției s-au separat în funcție de ritmul și caracterul activităților desfășurate. 


Please, be quiet 🤫 


Quiet Room a fost gândit ca un cadru intim -  un spațiu pentru lectură, studiu individual și discuții sincere, în tihnă, care sperăm să reducă la tăcere grijile și fricile tinerilor și să dea curaj planurilor și inițiativelor.
Este un spațiu în care să-ți găsești locul: cel de citit pe bancheta de la fereastră, de lucrat la calculator, de stat de vorbă pe canapea sau de navigat prin viața de adult.
    
axonometrii︎
       Please, be loud! 🥳 Noisy Room este sala dedicată trainingurilor, discursurilor, proiecțiilor de filme și tenisului de masă, care poate fi, la nevoie, împărțită în două subspații pentru activități simultane, printr-o draperie cu două fețe.
Zona de amfiteatru devine tribună pentru prezentări, filme sau piese de teatru, în timp ce masa de tenis poate fi loc de joacă sau poate strânge în jurul ei din seriozitatea adunărilor și dezbaterilor.


axonometrii︎

Deși Clubul din internat este definit de o separare a sălilor în spații liniștite și spații gălăgioase, miza proiectului este să încurajeze importanța prezenței ambelor componente în dezvoltarea și formarea tinerilor: libera exprimare și introspecția merg la pas, împreună.

Cele două camere vin să  găzduiască activități de intensități sonore diverse, după o singură regulă: când ai ceva de zis, să fii ascultat, iar când ești tăcut, să fii înțeles.
︎


ECHIPA ARHITECTURĂ

Anca Spînu
Alexandra Berdan
Andreea Rotariu

TEXT

Anca Spînu
Georgiana Covaliu 


ILUSTRAȚII

Andreea Rotariu 
FOTOGRAFII

Alexandra Berdan
Anca Spînu
Andreea Rotariu
Zi de Bine Moldova
Asociația RYMD