Atelier de arhitectură cu noimă
Interior  ●  Rezidențial  ●  Finalizat

Cuibul

O viață armonioasă la apartament implică ergonomie, eficiență și flexibilitate. În egală măsură, înseamnă și curaj, deschidere și apetit pentru neconvențional.TIP
Interior Rezidențial
PROGRAM
Amenajare apartament
CLIENT
Evelina și Andrei
LOCALIZARE
Iași, România

SUPRAFAȚĂ
50 mp

BUGET
privat
DATA
2019
STATUS
Finalizat

Culorile calde, texturile date de textile, lumina abundentă și lemnul păstrat cât mai natural, fac din casa lui Andrei și a Evelinei un cuib unde nimic nu este în plus, ci totul își are locul bine definit și bine meritat.Andrei și Evelina vor locui pentru prima oară într-un spațiu doar al lor. Ne-au cerut ajutorul în eficientizarea celor 50 de mp, dar și în crearea unei atmosfere care să îi ajute să se simtă acasă. Pentru ei, asta înseamnă o amenajare minimală, caldă și liniștitoare, intimă și prietenoasă, asemeni unui cuib care îți aduce liniște, echilibru și amintiri de neuitat. Andrei a tânjit la spații confortabile și accesibile, în timp ce Evelina și-a dorit soluții care să îi simplifice viața și care presupun investiții minimale.


mobilare propusă >


După analiza detaliată a nevoilor și cerințelor, precum și înțelegerea stilului de viață, intervențiile propuse se leagă în jurul unui fir narativ care redă o poveste despre firesc și frumos deopotrivă. Într-un living grevat de multiple circulații, am conturat spații cu utilizări bine articulate și delimitate: zona de stat și zona de mâncat sau de lucrat.
În dormitor, am păstrat doar mobilierul minim pentru o astfel de cameră, respectiv patul și noptierele. Dressingul a fost transformat într-o nișă închisă cu o draperie. Gesturi simple și clare care necesită resurse minimale și care rezolvă provocări punctuale.

concept >

Paleta cromatică este compusă din nuanțe de verde turcoaz pentru zona de zi și verde- lămâie pentru zona de noapte, iar verdele petrol l-am păstrat pentru spațiile de depozitare. Ea este completată cu accente cărămizii, date de țesături și alte decorațiuni care redau personalitatea celor doi. Draperiile folosite în toată casa îmbogățesc spațiile prin textura lor și rezolvă, ieftin și rapid, „închiderea” diverselor zone utilitare (dressing, debara, depozitări).
Piesele de mobilier din lemn masiv au fost concepute special pentru acest spațiu, împreună cu un studio local care construiește produse custom de patru generații, Eterra Atelier. Beneficiarii sunt colecționari de cărți, așa că am gândit trei tablouri din lemn în formă de cerc care funcționează ca rafturi, dar și ca obiecte de design per se care îmbogățesc atmosfera.

living / dining >
dormitor >
în lucru >

finalizare >

︎


CONCEPT ARHITECTURĂ

Alexandra Berdan
Ancuța Costandache
Daniel Miroțoi
Daniel Poleac

EXECUȚIE

Mobilier lemn masiv
ETERRA ATELIER


ILUSTRAȚII

Alexandra Berdan


TEXT
Oana Filip
Alexandra Berdan


FOTOGRAFII implementare
Daniel Miroțoi

FOTOGRAFII finalizare
ETERRA ATELIER