Atelier de arhitectură cu noimă


Interior ● Birou ● Concept

Exerciții de echilibru

Loc în care venim să ne împăcăm cu noi înșine, cabinetul de psihoterapie are nevoie să inspire o atmosferă de calm și protecție, să fie cuib călduros și un sanctuar al empatiei.TIP

Interior  Birou
PROGRAM
Amenajare cabinet psihoterapie
CLIENT
Privat
LOCALIZARE
România

SUPRAFAȚĂ

19 mp
BUGET

Privat
DATA

2022
STATUS

Concept


plan
plan


Am pornit, în procesul nostru, de la elementul cu cea mai mare greutate din toată amenajarea, atât ca volum, cât și ca semnificație: canapeaua pe care se vor așeza clienții.
Ne-am dorit ca aceștia să aibă locul prielnic regăsirii; și ce loc putea fi mai bun decât acela în care poți privi cerul pe fereastră, în timp ce îți depeni gândurile?

Folosindu-ne de draperiile care ascund spații dedicate depozitării, am manipulat forma încăperii astfel încât să creăm un contrast între zona de primire - un spațiu comprimat - și zona de conversație, care se extinde privirii stânga-dreapta.
Obiectele de mobilier extra (fotoliul terapeutului și biroul) gravitează organic în jurul unui ax imaginar aflat în centrul zonei de conversație, susținut de măsuța de cafea, de candelabru și de rozeta de pe tavan.Cromatic, am optat pentru alăturarea nuanțelor de cărămiziu și roz prăfuit închis - care vin să aducă mai jos centrul de greutate în încăperea destul de înaltă, și off-white pentru pereți și tavan.
Folosindu-ne de o mochetă într-o nuanță de roz prăfuit, efectul de învăluire ca într-un cuib este amplificat; obținem 3 planuri de material cald și moale (draperiile stânga-dreapta și mocheta, care încadrează perspectiva la intrare).

Amenajarea preia din fibra elegantă a clădirii istorice în care se află spațiul și o declină prin culori deschise și texturi confortabile, care trimit cu gândul la siguranța căminului propriu.
Un spațiu restrâns, dar generos pe înălțime, devine prin câteva gesturi-cheie un loc intim, dar deopotrivă deschis către lumină, pregătit să primească emoții, gânduri și revelații.


︎ 


CONCEPT ARHITECTURĂ

Livia Pleșca
Alexandra Berdan

ILUSTRAȚII

Livia Pleșca

TEXT

Livia Pleșca
Georgiana Covaliu