Atelier de arhitectură cu noimă
Interior ● Comercial ● Finalizat

Flair Scent WonderlandFlair Scent este un univers în sine, cu lumânări din ceară de soia, cu arome pe care nu le poți uita, turnate în vase speciale, care însoțesc conversații și senzații de tot felul.  Pentru toate astea, am creat un spațiu care să fie vizitat nu doar în scopul unei achiziții în sine, ci pentru plăcerea generată de modul în care spațiul și produsele răsfață simțurile.

TIP
Interior Comercial
PROGRAM
Magazin
LOCALIZARE
Str. Albineț nr.3, Iași, România

SUPRAFAȚĂ
56mp

BUGET
privat
DATA
2021
STATUS
Finalizat Jurnal de șantier


Am transformat o casă veche, monument istoric, poziționată pe o străduță aproape de centrul Iașului (strada Albineț nr.3) într-un laborator și magazin de lumânări parfumate din ceară de soia.
Casa a oferit un spațiu de joacă cu potențial, dar a făcut ca intervențiile să rămână minimale (nu se putea interveni cu modificări la compartimentări, finisaje exterioare sau tâmplărie).


înainte 


Din punct de vedere funcțional și cromatic am împărțit casa în două zone—producție (verde mentă) și vânzare (roz trandafiriu). Acestea sunt legate de o zonă de primire și circulație, colorată gri deschis. Astfel, există o destinație clară a fiecărui spațiu, marcată și vizual, aspect util atât echipei, cât și celor care le trec pragul (cumpărători, vizitatori, colaboratori, oameni din comunitate).

Vitrina-monument devine un semnal din exterior, anunțând subtil spre stradă, magia care se petrece în interior.

Inspirată din unele dintre cele mai frumoase vase Flair Scent, sticla vitrinei de acces a fost acoperită cu folie iridescentă de protecție solară. Pe lângă funcția practică pe care o îndeplinește, aceasta transformă intrarea într-un spectacol cromatic, dinamic, care capătă tot mai multă personalitate de-a lungul zilei.
Holul galerie ghidează vizitatorii spre showroom și laborator și pregătește terenul de joacă pentru ce urmează să descoperi. Cele două camere, pozitionate simetric în planimetria casei, stau față în față și comunică direct.

Dacă pentru zona de laborator, amenajarea propusă a fost o consecință directă a funcțiunii de producție, care trebuia îndeplinită cât mai eficient, pentru zona de showroom-magazin, scopul nostru a fost să creăm un interior care să ofere clienților o experiență senzorială completă.Showroomul are un loc de stat și de admirat, o zonă de birou care funcționează și ca recepție, o zonă de display individual și una de expunere colectivă. Clienții sunt invitați aici să  simtă arome, să se bucure de tactilitatea materialelor variate din care sunt făcute vasele, chiar să își imagineze compoziții de sine stătătoare.
Am intenționat să creăm un mediu inspirat din universul Flair Scent, folosind forma curbată a arcului ca element plastic. Spațiul devine o extensie a brandului, la o scară diferită, cu forme „moi”, linii curbe, detalii aurii, nuanțe de roz și oglinzi.


Mobilierul, vopsit alb, a fost gândit ca un cadru poetic, dar vesel care să se joace cu percepțiile și simțurile vizitatorilor, dar și să pună în valoare obiectele expuse.
Oglinzile de pe vitrinele cu bolți și rafturile-picături dematerializează limitele spațiului și îmbogățesc experiența celor care trec pragul. Dorința a fost să creăm un spațiu care să fie vizitat nu doar în scopul unei achiziții în sine , ci dintr-o plăcere generată de modul în care spațiul și produsele răsfață simțurile.
‘’Alice: This is impossible.
The Mad Hatter: Only if you believe it is.’’


Lewis Carroll - Alice in Wonderland


︎


CONCEPT ARHITECTURĂ

Alexandra Berdan
Alina Andriescu
Livia PleșcaEXECUȚIE

Construcții și amenajări ● ZAFIT
Mobilier lemn ● Finfin Design


FURNIZORI

Mobilier Laborator ●
IKEA

ILUSTRAȚII
Alexandra Berdan
Livia Pleșca


TEXT
Oana Filip
Alexandra Berdan


FOTOGRAFII
Daniel Miroțoi
Alexandra Berdan
Ancuța CostandacheImplementarea proiectului este documentată integral aici: Jurnal de șantier