Atelier de arhitectură cu noimă
Micro-arhitecturi ● Transformări și reutilizări ● Concurs

Grădina cu priveliști


Arhitectura micului birou de turism sugerează că nu a vrut niciodată să stea în calea nimănui. El relaționează cu orașul "privindu-l”.TIP
Micro-arhitecturi  Reconversii Concurs
PROGRAM
Pavilion. Reconversie funcțională
CLIENT
privat
LOCALIZARE
Skagen, Danemarca


SUPRAFAȚĂ UTILĂ
13mp
BUGET
privat
DATA
2019
Skagen este cel mai nordic oraș din Danemarca, și  unul dintre principalele porturi de pescuit ale Danemarcei. Numărul mare de atracții arhitecturale și culturale, atrage anual circa două milioane de turiști. În anii 1920 a fost ridicat, din lemn, în fața gării, primul punct de informare turistică. În 1939, construcția din lemn a fost înlocuită cu o mică clădire din cărămidă proiectată de arhitectul danez Kristian Jensen.Construcția formată dintr-o cameră de aproximativ 13 mp, cu două ferestre mari și o ușă, este astăzi - nefuncțională.

Tema concursului Adaptive Reuse of a Tourist Office a cerut refuncționalizarea creativă a micului edificiu.
Propunerea  de reabilitare transformă micul edificiu într-un turn de observare.

Clădirea va fi ridicată la aproximativ 12 m deasupra solului, pe stâlpi de oțel care vor susține și o platformă intermediară, care va funcționa ca un salon urban și un spațiu pentru instalații de artă temporară. O scară circulară va oferi o cale de acces spre terasa-grădină de observare. Parterul va fi eliberat pentru a găzdui spațiul de garaj cerut prin temă.
planuri propunere >
Mica clădire devine o grădină suspendată care privește spre oraș.


Exteriorul va fi păstrat în culoarea galbenă specifică orașului Skagen. În interior, ca simbol al sustenabilității, va fi plantată o vegetație înaltă.  Ansamblul va fi perceput ca o instalație de artă urbană.
macheta scara 1_20 >︎


CONCEPT ARHITECTURĂ

Alexandra Berdan
Ancuța Costandache

ILUSTRAȚII

Alexandra Berdan


MACHETĂ

Alexandra Berdan
Ancuța Costandache

TEXT

Alexandra BerdanFOTOGRAFII

Daniel Miroțoi