Atelier de arhitectură cu noimă

despre noi   •   proiecte   •   jurnal   •   contact  

La șezătoarePROGRAM  ︎  Amenajare interioară birouri

CLIENT  ︎ Brandweb

LOCALIZARE ︎  Iași, jud. Iași, România

SUPRAFAȚA  ︎  110 mp

STATUS ︎ Concept. Concurs de soluții „La etajul 3” ︎ Premiul II | 2019

CONCEPT AMENAJARE ︎ Ștefania Borș, Livia Pleșca


O mare adunare,
Cu zece minți sclipitoare
Fac o șezătoare*,
Bună și de relaxare.

Cu un spirit rațional,
Am obținut un spațiu multifuncțional
Pentru colegi personal,
Iar pentru musafiri ... ocazional.

Un spațiu neadaptat,
Dar bine orientat,
E acum cu totul transformat,
Cu locuri de lucrat și de stat. 


Proiectul pentru concursul de amenajare a noului sediu Brandweb propune realizarea unui spațiu flexibil și eficient, care lasă loc personalizării.
Proiectul pornește de la dorința beneficiarilor de a își petrece ziua de lucru într-un cadru personal și confortabil - o „acasă” în care să se regăsească spiritul Brandweb.
De la intrare, spațiile se desfășoară gradual, de la "public" la "privat", astfel încât zona de primire continuă cu un spațiu de relaxare și de joacă, fiind urmată de zona de lucru, și apoi de chicinetă și locul de luat masa.
Pentru a reduce timpul de implementare al proiectului, am redus propunerile de mobilier customizat, propunând o compoziție de piese ready-made. Ansamblul de mobilier din zona ferestrei completează nevoile functionale primare, oferind spații de lucru suplimentare, zone de relaxare, sau un loc de băut cafeaua dimineața.

Cromatica restrânsă reinterpretează culorile brandului, împărțind spațiul în două registre vizuale. Partea inferioară, tratată în culori puternice, pornește de la un scop practic, și anume nevoia de a asigura o bună rezistență la uzură zonei cele mai expuse a pereților .
Jumătatea superioară a camerei este lăsată albă, pentru a spori senzația de spațiu, lumină și ordine. 

Simplu, aerisit și practic, spațiul are capacitatea de a de transmforma organic.  În afara birourilor de lucru, mobilierul este mobil, un griduri metalice pe peretele din zona de lucru, permit personalizarea spațiului direct de utilizatorii lui.  

Zona de lucru, cu  o atmosferă caldă și familială este flexibilă, permițând multiple scenarii de mobilare și funcționare. *șezătoare: adunare în timpul căreia se lucrează, se povestește, și se glumește. (DEXonline)vedere axonometrică >scenarii de funcționare >


plan mobilare >vedere spre ferestre >vedere spre perete/ acces  >


componentele amenajării > 


imagini și atmosferă >
Instagram ︎ Facebook ︎ LinkedIN ︎ Pinterest
ⓒ 2019-2020 A+noima® | ANPC

contact