Atelier de arhitectură cu noimă
Amenajare exterioară

Replay Victoria



TIP
Amenajare exterioară
PROGRAM
Reabilitare teren sport
CLIENT
Asociația Orientat pentru Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu”, Victoria
LOCALIZARE
sat Victoria, jud. Iași, România

SUPRAFAȚĂ UTILĂ
1250 mp
BUGET
privat
DATA
2019
STATUS
Concept



Am răspuns pozitiv la invitația Asociației Orientat de a revitaliza și a aduce  bucurie în spațiile școlii din satul Victoria, jud. Iași. 


Prima noastră intervenție s-a concentrat spre exteriorul școlii, către terenul de sport. Situat într-o vastă curte verde, cu o suprafață generoasă de aproximativ 1200 mp, terenul are potențialul de a servi comunității și în afara orelor de curs.

Am propus intervenții asupra împrejmuirii și a pavimentului terenului de sport.



Cele două porți de acces pe teren vor primi un totem cu numele motivațional al locului - Victoria.


Împrejmuirea existentă a terenului oferă posibilitatea amplasării unor simboluri tematice care să marcheze, simbolic,
terenul de sport în sat.
cod culori & elemente decorative ︎ 


detalii constructive ︎


desfășurată închideri ︎



Odată trecut de poarta de intrare, perspectiva se deschide cu o pardoseală plină de culori și marcaje care delimitează spațiul de joacă.

Dimensiunile terenului oferă posibilitatea desfășurării de multiple jocuri, și activități sportive. Marcajele și culorile propuse corespund jocurilor de minifotbal și baschet.


variante de lucru pentru un consum redus de vopsea ︎  



︎


CONCEPT ARHITECTURĂ

Alexandra Berdan
Ancuța Costandache
Livia Pleșca

ILUSTRAȚII

Alexandra Berdan
Livia Pleșca

TEXT

Alexandra Berdan