Atelier de arhitectură cu noimă
Interior ● Birouri ● Finalizat

The Heavenly OfficesHeaven Solutions este o companie ieșeană care oferă servicii IT de mai bine de 18 ani. Echipa este formată din 60 de profesioniști și a decis să își mute sediul într-un spațiu nou, care să le permită se se dezvolte armonios în continuare.
TIP

Interior  Birouri
PROGRAM

Birouri
LOCALIZARE
Str. Sfântul Petru Movilă 42, Iași, România

SUPRAFAȚĂ

680mp
BUGET

privat
DATA

2021
STATUS

Finalizat Jurnal de șantier
Am amenajat noul spațiu de birouri într-o clădire din centrul Iașului, de aproximativ 700 mp utili, distribuiți pe 4 niveluri, pe care echipa Heaven Solutions a ocupat-o în întregime.

Am adaptat clădirea a cărei funcțiune inițială era de hotel la noua ei utilizare și implicit la nevoile specifice ale echipei Heaven. Toate gesturile amenajării - mutarea accesului principal, alegerea finisajelor și culorilor, distribuția funcțională - au avut ca inspirație identitatea de brand și gesturile aferente, dar și obiceiurile și activitățile de zi cu zi ale echipei: luatul mesei de prânz împreună, nevoia de spații de call-uri restrânse, zone de relaxare, descălțatul la intrare și muncitul confortabil în papuci de casă, împărțirea clară pe echipe de lucru.

înainte ︎


Toate aceste particularități organizaționale, alături de valorile companiei:  Kaizen - Dezvoltare Continuă, Comunicare Deschisă și Încredere), ne-au ajutat să punem cap la cap o poveste prin care transformăm neajunsurile clădirii (accesul direct în casa scării, fără spațiu de primire, suprafața utilă distribuită pe multiple etape, fluxuri defectuoase și compartimentări interioare multiple, specifice funcțiunii de hotel) în punctele forte ale proiectului. Am transformat păcatele în fapte bune, chiar minuni.
Am mutat accesul principal (complet nepotrivit și funcțiunii inițiale - direct din stradă în casa scării) pe laterala clădirii. Așa am putut beneficia de un spațiu amplu, generos, pe care l-am transformat în zonă de primire și relaxare, împreună cu un loc confortabil pentru schimbat papucii și lăsat haina la intrare. Gesturi simple care acum se întâmplă firesc, nu chinuit.
Am pornit de la metafora Raiului și a straturilor lui (în diferite tradiții biblice, Raiul este definit ca o succesiune de etaje, de la 4 la 7, cea mai de sus fiind grădina edenului) și am creat o estetică și logică funcțională de lucru.
Plan demisol
Plan demisolPlan parter
Plan parterPlan etaj 1
Plan etaj 1Plan etaj 2
Plan terasă
Fiecare etaj este tratat cromatic diferit și oferă spații de lucru pentru echipe și spații conexe de relaxare sau tehnice, după cum urmează:
  • Demisol - spații tehnice + spații de ședințe, zona de recreere.
  • Parter - spațiu de primire, zona de luat masa, sală de interviuri
  • Etaj 1 - birouri - echipa testare + suport administrativ
  • Etaj 2 - birouri - echipa programatori + birouri directori
  • Terasa - grădina de relaxare   

Parcursul în clădire pornește „din pământ” și se „înalță spre cer”, de la căldurosul și ludicul spațiu comun, de primire, până la birourile liniștite de la etaje, unde are loc munca per se și terasa cu grădina ei care invită la pauză și socializare.

Pentru a crea un mediu cât mai confortabil în spațiile de lucru, dar și pentru a proteja pereții de uzura specifică, am ridicat finisajul pardoselii astfel încât mocheta se întinde și pe pereți până la cota glafurilor ferestrelor. Fiecare nivel în parte are astfel un „cer” și un „pământ” proprii, delimitate clar de o „linie a orizontului”, care leagă vizual toate spațiile și, într-un sens metaforic, ține echipa împreună, indiferent de statutul și rolul fiecăruia.

Astfel, toți cei 60 de membri, precum și viitorii colegi, sunt încurajați să împărtășească un univers comun, în care fiecare activitate își are locul bine articulat, în care fiecare om își poate exprima personalitatea într-un mod autentic.

demisol ︎

parter ︎

etaj 1 ︎etaj 2 ︎


spre terasă ︎
︎


CONCEPT ARHITECTURĂ

Ancuța Costandache
Alexandra Berdan


EXECUȚIE

Construcții și amenajări ● Eminent Activ SRL
Signalistică interioară ● Stra Rom
Signalistică exterioară ● Ambra Sign


FURNIZORI

Mobilier Ready-made ●
IKEA


TEXT

Oana Filip
Ancuța Costandache

FOTOGRAFII
Livia Pleșca
Alexandra Berdan
Ancuța CostandacheImplementarea proiectului este documentată integral aici:  Jurnal de șantier